Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Vergoedingen

vergoeding

Vergoeding kan op drie manieren plaatsvinden: vanuit de basisverzekering, vanuit de aanvullende verzekering of via het bijkooptarief.

Vergoeding dieetbegeleiding vanuit de basisverzekering.

Per jaar wordt bij iedereen drie uur dieetbegeleiding vanuit de basisverzekering vergoed. Dieetbegeleiding voor personen van 18 jaar of ouder valt onder het eigen risico. In 2019 is het verplichte eigen risico € 385,–. Ik heb contracten met alle grote zorgverzekeraars. Ik declareer deze uren direct bij jouw zorgverzekeraar.

Vergoeding dieetbegeleiding vanuit de aanvullende verzekering.

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt voor dieetbegeleiding, wordt soms meer dan drie uur vergoed. Deze aanvullende uren gaan niet van je eigen risico af. Soms is dit een aantal uren of staat er een geldbedrag voor. Let op dat het staat omschreven als dieetadvies of diëtetiek en niet als voedingsadvies. In de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering kun je nalezen wat van toepassing is. Ook de aanvullende uren declareer ik direct bij jouw zorgverzekeraar.

Dieetbegeleiding buiten de verzekerde zorg.

Ben je door je vergoede uren heen? Dan kun je gewoon je behandeling voortzetten. Dit loopt dan via mijn vrije tarief dat ik elk jaar per 1 januari vaststel. Dit declareer ik niet bij de zorgverzekeraar, maar loopt per directe factuur aan jou persoonlijk.

“Heb ik een verwijzing nodig?”

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van de huisarts of specialist soms noodzakelijk. Heb je een polis die valt onder: CZ, De Friesland, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden of OHRA dan heb je ALTIJD een verwijzing nodig. In andere gevallen kun je direct naar mij toekomen en doe ik eerst een screening om te bepalen of het veilig en zinvol is de behandeling te starten. Bij het maken van een afspraak kan ik adviseren of het noodzakelijk is bij de huisarts langs te gaan.

Tarieven Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel.

Dieetbegeleiding en lifestyle coaching volgens vrije tarief.

Voor de verzekerde zorg zijn prijsafspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Voor alle uren die buiten de verzekerde zorg vallen reken ik €18,00 per kwartier (prijspeil 2020).

Let op Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract.

Prijzen

Intake
108
+/- 75 minuten
Intakegesprek waar wij doelen en wensen in kaart brengen en een behandelplan opzetten. Incl. meten en/of wegen.
Weegconsult
18,00
15 minuten
Weegconsult incl. kort bespreken één á twee uitvoeringsafspraken.
Consult 30
36,00
30 minuten
Vervolgconsult incl. wegen, meten en bespreken van circa vier uitvoeringsafspraken.
Consult 45
54,00
45 minuten
Vervolgconsult incl. meten en wegen waar we dieper in kunnen gaan op onderliggende problematiek of vragen.
Digitaal consult
18,00
per 15 minuten
Alle vervolgconsulten kunnen ook plaatsvinden via telefoon, mail of skype. Deze consulten zijn excl. meten en wegen.
Voedingsanalyse
36,00
van af
Wil je precies weten wat er in je huidige voedingspatroon zit dan kun je dit 3 dagen bijhouden, dan maak ik een berekening van je voeding. Je krijgt dan uitgebreid verslag over de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.
Intercollegiaal adviesgesprek
18,00
per 15 minuten
Regelmatig winnen collega's advies in over casus specifieke vragen bij PCOS. Wil je dat er een expert meekijkt en meedenkt met de problematiek en is je cliënt akkoord dan kun je contact opnemen via de mail om een gesprek aan te vragen. Het advies vindt plaats via telefoon of skype.
Gastdocent
xx
Op aanvraag
Regelmatig geef ik colleges, begeleid ik studenten of vervul ik posities als gastdocent op het gebied van diëtetiek. Voor meer informatie neem contact op via de mail.
Diëtist op locatie
xx
Op aanvraag
Wil je mij inhuren als diëtist op locatie of voor een scholing of een lezing te verzorgen? neem dan contact op via info@aileendevogel.nl en informeer naar de mogelijkheden en kosten.

PLAN JE consult bij Aileen