Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Vitaal de overgang door

De overgang kan een hectische periode zijn waarin een hoop veranderd. Graag helpt Aileen jou om meer balans te vinden, waardoor jij lekkerder in je vel komt te zitten.

Lekker in je vel tijdens en na de overgang

Tijdens de overgang verandert er een hoop in het lichaam wat gepaard kan gaan met ongemakken. De stofwisseling gaat minder snel werken en de lichaamssamenstelling verandert; hierdoor kan vet zich ophopen in het lichaam. Een hoog gewicht en vet rond de buikregio zijn risicofactoren voor het ontstaan van diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast ervaren veel vrouwen stress in deze periode, het zogenoemde stress-eten kan zich dan voordoen. Verder is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de inname van vitamine D en calcium ter preventie van botontkalking. Aileen vindt het belangrijk dat jij gezond en lekker in je vel zit. Samen werken jullie aan jouw persoonlijke doelen en geeft Aileen advies op maat.

Hiermee gaan we aan de slag

In kaart brengen situatie en wensen
Persoonlijke doelen bepalen
Uitleg voeding, lifestyle en de overgang
Behandelplan uitzetten
Status reporting to family
AILEEN DE VOGEL-134kopie

Ik heb al jaren last van een jojo-effect. Altijd aan het lijnen, heel veel uitgeprobeerd en altijd na een tijdje weer op het oude gewicht (en vaak nog wat erbij) terug. De overgang deed er nog een paar kilootjes bovenop. Ik hoef helemaal niet zo nodig een hele slanke den te worden, maar ik wil me vooral niet als ‘een worstje’ in kleding voelen.
Omdat Aileen zich gespecialiseerd heeft in dit soort ‘vrouwenproblemen’ ben ik naar haar toe gegaan met dit verhaal.
Wat ik erg fijn vond bij Aileen is dat ze luistert en niets probeert op te dringen. Wel stimuleerde ze mij heel erg om kleine doelen te stellen, niet alleen met voeding, maar ook met meer bewegen, en bij succes dit dan verder uit te breiden en bij geen succes naar alternatieven te zoeken.
Ze heeft mij goed begeleid in het maken van mijn eigen ‘dieet’lijstje. Geen vastomlijnd weekmenu, maar goed kijken naar wat je eet, etiketten lezen, keuzes maken. Binnen korte tijd was mijn eet- en levensstijl veranderd en met kleine stapjes begon ik af te vallen.
Ik val nog steeds af en ben inmiddels zo’n 12 kilo kwijt. Het gaat niet snel, maar ze komen er ook niet meer aan.
Aileen is een diëtiste die luistert, vragen stelt, adviezen geeft, je uitdaagt om net iets meer te doen, zonder dat ik me daarbij onprettig voelde, integendeel.
Ze heeft mij geholpen te stoppen met allerlei (crash)diëten en te kiezen voor een eigen gezonde levensstijl met goede voeding en beweging.

Petra, 59 jaar

PLAN JE consult bij Aileen