Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Na de zwangerschap

Of je nog in de kraamweek zit, al langere tijd borstvoeding geeft of nog verlaten "zwangerschapskilo's" hebt. Bij Aileen kun je terecht voor gedegen en persoonlijk advies tijdens de periode na je bevalling.

back in shape

Na de bevalling wil je zo goed en snel mogelijk herstellen, je energiek voelen en eventueel opgelopen tekorten weer aanvullen; de juiste voeding en leefstijl zijn dan erg belangrijk. Voldoende voedingstoffen en vocht spelen hierbij een grote rol, zeker wanneer je ook borstvoeding geeft. Daarnaast wil je wellicht na een poosje weer op een verantwoorde manier van de ‘extra’ kilo’s af.
Kortom: er verandert na de bevalling veel in je leven. Vaak draait alles alleen nog om de kleine. Hierdoor vergeten we gemakkelijk onszelf. Goed voor jezelf zorgen begint bij gezond eten en voldoende bewegen. Door een gezond eet- en leefpatroon heb je de nodige energie om de beste moeder voor je kind(eren) te zijn. Daarnaast geef je natuurlijk een fantastisch voorbeeld. Aileen begeleidt je graag om in je hectische leven toch jouw doelen te bereiken.

borstvoeding

Soms kan het fijn zijn wat begeleiding te ontvangen tijdens de borstvoedingsperiode. Voor het produceren van borstvoeding heeft het lichaam voldoende energie en bouwstoffen nodig. Die krijg jij binnen via je voeding.
Ondergewicht of snel afvallen.
Aileen ziet bijvoorbeeld vaker vrouwen die te snel of te veel afvallen door het geven van borstvoeding. Als je toch graag wilt doorzetten met de borstvoeding is het fijn als iemand even mee kan kijken naar je intake en je met praktische adviezen op weg kan helpen.
Volwaardige voeding en afvallen.
Verder komen er vaak vrouwen met de vraag
"Ik geef borstvoeding en wil weer back in shape komen, is dat veilig? Krijg ik wel voldoende voedingsstoffen binnen?"
Ook bij deze vrouwen kijkt Aileen een oogje mee en geeft op maat adviezen.
Borstvoeding en vermeende koemelkallergie zuigeling.
Heeft je kindje een vermeende koemelk allergie en wil je graag borstvoeding blijven geven, dan geeft Aileen je de handvatten om je voeding koemelkvrij en volwaardig te maken.

In september 2018 had ik mijn eerste afspraak met Aileen, omdat ik haar naam kende van de verloskundigenpraktijk. Ik wilde graag afvallen, en was de afgelopen periode vooral veel aangekomen na mijn zwangerschap. Reden voor mij om af te vallen, ook juist op dat moment, was vooral omdat ik gezonder wilde gaan eten. Omdat ons kind binnenkort ook mee ging eten met onze maaltijden, vond ik het belangrijk dat wij en hij gezond zouden eten. Wat ik heel prettig vind aan de begeleiding van Aileen, is dat we vanaf begin af aan hebben afgesproken dat een dieet geen goede oplossing is, maar dat het gaat om een ander eet- en leefpatroon. Aileen kijkt op een integrale manier naar mijn persoonlijke situatie: hoe ziet mijn week eruit, wat doe ik aan beweging, wat eet ik, en hoe zou ik dit op een voor mij passende manier kunnen veranderen. Ze geeft me veel verantwoordelijkheid over mijn eigen eetgedrag, wat me intrinsiek motiveert. Aan de andere kant geeft ze me ook een duwtje in de rug of wat krachtige feedback als ik dat nodig heb.
Onze afspraken en deze persoonlijke touch ervaar ik als zeer prettig, daarom zou ik anderen zeker aanraden om contact op te nemen met Aileen.

Claire

Hiermee gaan we aan de slag

in kaart brengen situatie en wensen
persoonlijke doelen bepalen
uitleg over voeding, lifestyle na de zwangerschap
behandelplan uitzetten
doelen behalen
AILEEN DE VOGEL-134kopie

PLAN JE consult bij Aileen