Diëtist Aileen de Vogel in Dordrecht en omstreken. Voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Blog

Blog

Naar de diëtist – vergoeding en verwijzing 2020

Vergoeding en verwijzing 2020

Vergoeding kan op drie manieren plaatsvinden: vanuit de basisverzekering, vanuit de aanvullende verzekering of via het vrije tarief.
Declaratie kan op twee manieren plaatsvinden: Aileen declareert direct bij jouw zorgverzekering of je krijg een factuur en dient die (eventueel) in bij jouw zorgverzekering.

Vergoeding dieetbegeleiding vanuit de basisverzekering.

Per jaar wordt bij iedereen drie uur dieetbegeleiding vanuit de basisverzekering vergoed. Dieetbegeleiding voor personen van 18 jaar of ouder valt onder het eigen risico. In 2020 is het verplichte eigen risico € 385,–.

Vergoeding dieetbegeleiding vanuit de aanvullende verzekering.

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt voor dieetbegeleiding, wordt soms meer dan drie uur vergoed. Deze aanvullende uren gaan niet van je eigen risico af. Soms is dit een aantal uren of staat er een geldbedrag voor. Let op dat het staat omschreven als dieetadvies of diëtetiek en niet als voedingsadvies. In de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering kun je nalezen wat van toepassing is. Ook de aanvullende uren declareer ik direct bij jouw zorgverzekeraar.

Dieetbegeleiding buiten de verzekerde zorg.

Ben je door je vergoede uren heen? Dan kun je gewoon je behandeling voortzetten. Dit loopt dan via mijn vrije tarief dat ik elk jaar per 1 januari vaststel. Dit declareer ik nooit bij de zorgverzekeraar, maar loopt per directe factuur aan jou persoonlijk.

“Heb ik een verwijzing nodig?”

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van de huisarts of specialist soms noodzakelijk. Heb je een polis die valt onder: CZ, De Friesland, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden of OHRA dan heb je ALTIJD een verwijzing nodig. In andere gevallen kun je direct naar mij toekomen en doe ik eerst een screening om te bepalen of het veilig en zinvol is de behandeling te starten. Bij het maken van een afspraak kan ik adviseren of het noodzakelijk is bij de huisarts langs te gaan.

Tarieven Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel.

Dieetbegeleiding en lifestyle coaching; voor de gecontrocteerde zorg zijn prijsafspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Voor alle uren die buiten de gecontracteerde zorg vallen reken ik €18,00 per kwartier (prijspeil 2020).

Met welke zorgverzekeraars heeft Aileen de Vogel een contract?

Diëtistenpraktijk Aileen de Vogel heeft bij eigen keuze niet met alle zorgverzekeraars een contract in 2020. Let op, je mag ALTIJD naar de zorgverlener van je keuze. Het kan echter wel invloed hebben op de vergoeding.

Wel gecontracteerd;
Achmea (FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis, Zilveren Kruis Ziezo en Zilveren Kruis Pro life).
VGZ (IZZ, IZA, UMC, Univé Zekur, VGZ Bewust).
Menzis (Anderzorg, Menzis, HEMA).
Zorg & Zekerheid (Zorg & Zekerheid, AZVZ).
DSW ( Stad Holland, DSW, InTwente).

Niet gecontracteerd;
De Friesland
CZ (CZ direct, Ohra, Just, Nationale Nederlanden, IZZ polis bij CZ).
A.S.R. (Ditzo, De Amersfoortse).
Iptiq (Promovendum, national Academic, Besured).
Aevitae (Eucare, A.S.R. Aevitae).
One writing (Avero Achmea)

Gecontracteerde zorg

WEL gecontracteerd, binnen de verzekerde uren en eigen risico nog NIET opgemaakt.
Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar ik een contract mee heb, dan declareer ik direct bij jouw zorgverzekering. Ben je nog niet door je eigen risico dan ontvang je een nota van jouw zorgverzekeraar. Het uurtarief is het afgesproken tarief dat geldt met jouw zorgverzekeraar.

WEL gecontracteerd, binnen de verzekerde uren en eigen risico WEL opgemaakt.
Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar ik een contract mee heb dan, declareer ik direct bij jouw zorgverzekering. Omdat je door je eigen risico heen bent hoef je niks meer te betalen. Het uurtarief is het afgesproken tarief dat geldt met jouw zorgverzekeraar.

Niet gecontracteerde zorg

NIET gecontracteerd, binnen de verzekerde uren en eigen risico NIET opgemaakt.
Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar ik geen contract mee heb, pin je direct aan het einde van het consult het bedrag en krijg je een nota mee die je kan indienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis die je hebt krijg je 70-100% terug van de zorgverzekering, dit wordt eerst verrekend met je eigen risico. Conform vrij tarief á 18 euro per kwartier.

NIET gecontracteerd zorg, binnen de verzekerde uren en eigen risico WEL opgemaakt.
Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar ik geen contract mee heb, pin je direct aan het einde van het consult het bedrag en krijg je een nota mee die je kan indienen bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de polis die je hebt krijg je 70-100% terug van de zorgverzekering. Conform vrij tarief á 18 euro per kwartier.

Extra uren nodig?

Alle uren die vallen buiten de verzekerde zorg.
Als je door je verzekerde uren heen bent, kun je direct na het consult afrekenen per pin, je kunt naar wens een factuur ontvangen voor je administratie. Conform vrij tarief á 18 euro per kwartier.